29:e Augusti

Fantastiska saker har hänt! Men också as dåliga saker, som att min pappa bröt armen. Jag har aldrig varit med om att någon i min familj har behövt åka till sjukhus förut.
Men trotts detta så kan jag inte sluta lé. Jag kan inte sova för att jag tänker så mycket, jag kan inte äta för jag mår illa av allt som händer så en och samma gång men jag är så lycklig ändå!
För en vecka sen var jag i botten av ån och kunde aldrig tro att det hela skulle sluta så bra. Allt detta tackvare den fina Henrik Berggren konserten.
Så fint så fint <3 men ack för kort (han spelade bara i en halvtimme, å andra sidan var han så himlans bra att det gjorde inte så mycket)

Henrik och taxen

Idag slutade jag klockan 12.30 . Efter det gick jag till konsert och kongress och åt lunch med mamma och cissi. Vi pratade massor och tiden bara rann iväg. Vid två tiden var cissi tvungen att gå, så jag gick jag med. När jag gick längs gatan vid kyrkan såg jag världens sötaste tax valp! Åh vad söt den var. Den bara satt där och tittate med huvet på sned, såg intresserat på folket som gick förbi och brydde sig inte om att hans ägare stod och väntade på att de skulle gå vidare (som alla valpar gör. De bara sätter sig och tittar en stund och vill inte gå alls och ägaren får stå och vänta). När jag gick förbi taxen började taxen också gå, den sprang i sicksack och nosade på allt och öronen fladdrade sådär valpigt när den började springa. Jag ville så gärna ta kort på den men det hade blivit för krångligt att ta upp kameran.

Ikväll ska jag iallafall se Henrik Berggren med Sonja i Norrköping. Det ska bli jätte kul! Jag är så glad över att han ska spela gamla låtar, så att man känner igen sig.


Ursäkta google bilden men den här bilden var jätte lik den jag såg.


Teckning av Henrik Berggren (inte jag som har gjort den)


1234Kavaj: Urban Outfitters
Rosett: Monki
resten är från H&M


Dethär är en såndär klädsel jag plöttsligt kom på när jag låg och tänkte i natt när jag skulle sova. Jag kommer alltid på bäst vad man kan ha på sig då, vet inte varför.
Jag borde ha ett block vid min säng så att jag kan minnas alla mina kloka idéer.

25:e Augusti: Louise och Lovisa

Idag har jag namsdag! Tyvärr är det en grå dag med regn och en sån där deppig grå nyans över hela staden. Så jag tog på mig mina färgglada strumpbyxor, även fasst jag var på världens sämsta humör.
Men jag fick iallafall ett jätte fint pennskrin i present och ett marimekko kollegieblock, det gjorde dagen en aning bättre.
Sen cyklade jag till bussen och när jag var på bussen så gick det på en söt kille med rött lockigt hår, han hade jeans och myggjagare vilket är hemskt fint, så jag gav honom en "jag tycker du är fin"-blick.
Han gjorde dagen ännu en aning bättre.
Sen när jag var påväg till naturkunskapen så sprang jag i trappan och spillde hett té på min hand, det var ett minus. Men när naturkunskapen var slut så gick jag på stan med mina kompisar, de gjorde dagen SÅ mycket bättre och just nu känns det faktiskt som att min namsdag vart helt okej.


it was music and it was people everywhere,when I saw him standing there

Igår såg jag The Ark när de spelade här i Linköping.
Det var as kul! Och as bra! Och när jag stod där och såg alla lampor som lyste på mig i blått, gult, rött och grönt, kände lukten av ciggaretter och öl, så såg jag en kille i svarta kläder och svart, lockigt hår stå bredvid mig. Han stod där och såg ner i en mycket liten anteckningsbok och skrev något. Jag kunde inte slita blicken från honom, ändå såg han mig aldrig eftersom har var så koncentrerad på vad han skrev. När det blev för mörkt så tog han upp en liten ficklampa och försökte skriva samtidigt som han höll den.
Åh.
He was the cutest,
he was the cutest thing i had ever seen.


Fendi in my <3

Jag dör. Oh my. Fendis höst / vinter kollektion är så perfekt och fin så jag vet inte vad.
Kolla bara:


Jag gillar den näst sista bilden bäst. Åh vad denhär kollektionen är inspirerande! Jag vill ha en såndär päls!
Alla färger, pälsen, lager på lager, alla nyanser av mörka färger. I love it.

Here comes the sunSåhär såg jag nästan ut idag. Innan jag skulle gå bytte jag ut kavajen till en röd cardigan med guldknappar och när jag såg att solen lyste ute så tog jag av mig min mammas halsduk.
Men nu till kavajen: Denhär bilden visar inte så mycket hur den ser ut egentligen. Den är längre baktill, lite som en frack men inte så lång, och den har knappar framtill. Jag köpte den på Urban Outfitters i sommras. Det var kärlek vid första ögonkastet. Och den är jätte söt med kjol till! Jag gillar den stilen; kavaj och kjol. Det gör att det blir en rockig,modern stil men ändå flickigt.
Jag valde att inte ha kavajen idag eftersom jag bara hade en lektion, jag vill ha den nån dag då jag går lite längre så att jag känner att jag verkligen har använt den om man säger så.


Så jag bytte till den röda koftan. Men det såg lite trisst ut utan scarfen så jag tog mitt halsband från Urban Outfitters. Det fick jag hela 3 komplimanger för idag,haha.


Vintage


Den lukatr inte blommor eller citrus. Men den luktar inte tant eller unket. Den luktar...Mys! Och jag vill ha den.

Detta här med hösten

Jag vet inte vad jag tycker om hösten just nu. Just nu så känns den inte mysig för fem öre.
Men en bra sak är att jag kan ha min älskade basker igen! Åh, vi har saknat varandra min basker och jag! Men med lugg så blir man lätt för varm om huvudet om man har den inomhus, men om man tar av den efter att ha varit ute så har man ju förstört sin frilla....Det är ett svårt val det här.
Och fy vad tråkig min blogg är just nu, haha. Imorrn ska jag försöka att ta några roliga kläder och ladda upp en bild. Jag kan dricka typ 4 koppar kaffe så orkar jag nog med det! För just nu är jag så trött så jag vet varken ut eller in.
Men,men. Mina planer vad gäller kläder inför hösten är nog som det brukar vara liksom.. ;Naturfärger, mörkrött, svart,vitt,grått men också lila och oranget är fint på hösten. Men framförallt brunt/ brunrött. Jag vill ha mycket stickade, mysiga tröjor som är ganska långa men som ändå passar till kjol.
Och såklart senaps gult! åh, det är den färgen som man nästan bara kan ha på hösten och eftersom jag älskar senapsgult så kommer jag sattsa på det i höst.
Det tråkiga med höstens kläder är att det alltid är samma, det kommer sällan några nya trender. Men jag har hört att spets ska vara inne i år, men det var det ju för 2 år sen också (i vintras om jag inte minns fel). Å andra sidan så gillar jag höstens eviga trender som de är så jag är hel nöjd!Fendi a/w 2010Hm..

Ni vet dendär känslan när man vet att nånting är dåligt men man låtsats inte om det, typ att någon kanske inte tycker om en men man vill att personen ska göra det, eller att någon ska se en och man inbillar sig att han/hon gör det men det gör han/hon ju ejentligen inte. Man vet ju om det, innerst inne, men det är inte för ens någon i omgivningen säger det som det verkligen "hits you".. och man tänker "oh.. där tog mina förhoppningar slut..".
Åh.

En fråga bara....

Är det bara jag som hatar när folk kallar en för "gumman"? T.ex. "Men lilla gumman!" eller " Jag saknar dig också gumman!" VARFÖR vill man bli kallad för gumma? Man kan ju lika gärna kalla en för kärring, sak samma. Det låter bara så barnsligt och fult så jag vet inte vad.
Men jag kanske är ensam om att tycka detta? Annars borde ju någon ha startat en facebook grupp..

16 Augusti

Imorrn börjar jag 3:an på gymnasiet. Det är ju lagom kul. Jag vill inte att det ska vara sista året, jag vill inte göra projektarbete och jag vill inte dansa bal...med mera... Jaja.
Det roliga är väll att träffa alla igen, dricka te på rasterna. Och framför allt: Visa upp sina fina kläder! Åh. Det låter säkert dumt men jag älskar att klä upp mig och skolan är det bästa sättet att visa sina fina kläder på. Jag går ju trotts allt på en av sveriges största skolor, alla ser än nästan varje dag och jag vill vara den som syns (på ett bra sätt).
Så just nu tänker jag väll mest på vad jag ska ha på mig imorrn.... Eftersom vi börjar kl.13.00 så kommer vi säkert inte vara där så länge, alltså ska man inte ta på sig något som man vill ha en längre dag. Så jag hade tänkt något medel fint, haha. Typ dethär:

Det är ju rätt okej.
Dock ska det bli rätt kallt och regnigt imorrn.Hm. Men man kan alltid ha tights. Det blir nog bra!

Breakfast at Tiffany's
Holly Golightly (Audrey Hepburn):
You know those days when you get the mean reds?
Paul Varjak: The mean reds, you mean like the blues?
Holly Golightly(Audrey Hepburn): No. The blues are because you're getting fat and maybe it's been raining too long, you're just sad that's all. The mean reds are horrible. Suddenly you're afraid and you don't know what you're afraid of. Do you ever get that feeling?
Paul Varjak: Sure.
Holly Golightly(Audrey Hepburn): Well, when I get it the only thing that does any good is to jump in a cab and go to Tiffany's. Calms me down right away. The quietness and the proud look of it; nothing very bad could happen to you there. If I could find a real-life place that'd make me feel like Tiffany's, then - then I'd buy some furniture and give the cat a name!

Åh. Förutom Amelie från Montmartre så har denhär filmen alltid varit min favorit film. När jag ser den tittar jag alltid med stora ögon och tänkter "fan vad fint". För allt i denhär filmen är ju så himlans fint; kläderna, historien, personligheterna, miljön. Allt. 
Om man ska ha sett nån klassiker så ska man ha sett denhär, heltklart.  

Kängorna

I vinter/höst vill jag ha kängor. De ska inte vara stora och klumpiga som underground kängor. De ska vara nätta, smala och passa bra till kjol.
I våras såldes dessa (bilderna) underbara, perfekta kängorna på urbanoutfitters. Men jag köpte dom aldrig, jag provade dom inte ens, för vem köper vinterkängor när man snarare behöver nya ballerinaskor?
Och nu så reas de ut. Det hemska är bara att de bara finns kvar i 36, åh, fan också. De är så satans fina! Men om jag har tur så kanske man kan hitta dom på nätet nånstans..hm.
 

<3


Designa kallender

Så fort jag hade köpt min nya "designa din egenframsida"-kallender så fick jag jätte mycket idéer om hur den skulle se ut. Denhär påminner lite om min gamla, min gamla hade också massa små bilder, fasst då var det täckt över hela sidan, nu har jag ju en bakgrund (som jag har scannat in från datorn, det är ett tapet-prov som jag tyckte var fin).
Jag tänkte skriva "Louises kallender" men det skulle bli så jobbigt att skriva med alla olika bokstäver och det såg inte så fint ut om man skrev "kallender" med vanlig text, det ordet behövs ju ejentligen inte. Det räcker ju att skriva åren som den gäller.
Jag är rätt nöjd. Sen kommer säkert nån av mina kompisar titta på den, vrida huvudet på sned och säga "Du skulle ha kunnat göra denhär bilden lite mörkare för att få fram denhär bilden bättre" eller nåt. Det är det som är surt med att göra något eget och att alla ska se det. Det finns alltid något man kunde ha gjort bättre, alltid något som någon inte tyckte var så fint och blablabla. Jag är inte bra på att ta kritik. Jag brukade vara extremt nojig över sånt, men det är jag inte lite mycket längre.
Jag tycket iallafall att den är personlig och den blev bättre än vad jag hade tänkt mig.


Sista veckan

Jag brukar ju tycka om att ha massor att göra den sista veckan på lovet, så att man tar vara på det liksom. Men just nu är det inte roligt alls. VARFÖR var jag tvungen att boka så många körlektioner den sista veckan? Come on! Va fan tänker jag med!? Sista veckan ska man ju ta vara på i from av roliga saker... Och jag hatar körlektionerna, really. Jag trodde att det skulle bli kul men nej. Det var hemskt.
På den första lektionen var jag med en tjej. Hon var kort, klädd i vitt och rosa och hade lösnaglar. Hon såg ut som en tjej som är intresserad av hår, smink och naglar..men vissa människor tycks inte fixa det på et fint sätt, hur mycket de än fixar med sitt hår och sina naglar, jaja.
Vi satte oss i bilen och hon sa "Du är ju inte så lång så du kanske ska höja stolen".                                  Va? Vad sa hon? Antydde hon att jag var kort!? JAG VAR FAN EN METER LÄGRE ÄN HENNE!!!  Jag bara stirrade på henne och hade redan bestämmt att jag inte tyckte om det här, alls. Och det blev inte bättre sen heller. Allt var ju mycket svårare än jag trodde och hon förväntade sig att jag skulle kunna massa saker och jag visste ju ingenting. Jag har ju bara kört på lands- och motorväg. Och om man inte svarade rätt på hennes frågor fick man ett bitchigt svar tillbaks.
När vi väl var klara ville jag bara ut från bilen. Jag kände hur tårar började tränga sig fram och allt jag tänkte var att det var hemskt, att hon var hemsk, att jag aldrig kommer kunna ta körkort. Jag var inte särskillt ledsen, bara jävligt förbannad.
Dagen efter så sa jag det till henne. Jag sa att jag tror inte att vi funkar ihop och förra lektionen kändes hemsk och är det verkligen meningen att det ska kännas som att ha ett prov på något man aldrig hörttalas om? Sen sa jag "Jag vet inte om det är en del av din personlighet att vara såhär uppnosig eller om det bara är mot mig som du är det men om du är bitchig mot mig så är jag dubbelt så bitchig tillbaks ska du veta." " Jag går med på att köra med dig idag men sen tänker jag byta lärare".
Hon tog det bra, hon sa att hon tyckte jag hade varit likadan mot henne men det var väll inte så konstigt?  Vem är snäll och trevlig mot nån som är en bitch tillbaks?
Jag fick en ny lärare, han var bra.
Men det jag inte gillar är att man sitter där med nån man inte känner, två personer ensamna i en bil liksom...det känns konstigt.. Jaja.

RSS 2.0