Giga Puddi!

Det ser inte alls gott ut men ÅH vilken underbar reklam! Haha!
http://www.youtube.com/watch?v=yFJfzmbt35M


28 Januari

Jag har köpt ett nytt busskortsfodral.
MED MUMIN PÅ!!!


Lycka över en kallender och sorg över en mycket liten elefant

När jag var liten hade jag en liten elefantbrosch som jag hade på mig varje dag. Den var liten, lite luden men ändå av hårdplast. Den gjorde hål i alla mina tröjor, inga stora hål alltså, men som ett litet märke, men det gjorde inget för jag tyckte så mycket om den.
En dag när jag var ute och lekte i gräset med klassen så märkte jag plötsligt att den inte var kvar på min tröja, det var bara ett litet hål efter den. Jag letade överallt där jag hade lekt men jag hittade den aldrig. Jag kände på mig att en dag skulle den komma tillbaka, jag SKULLE hitta den.
Men det gjorde jag inte.
Sommarens varma dagar tog slut och det började regna, jag föreställde mig hur den lilla ludna elefanten skulle bli blöt och förstörd. Jag visste att jag var jätte fånig men jag grät i en vecka över den där lilla elefanten, jag var 11 år.

Denhär händelsen kom jag att tänka på idag när jag tappade bort min kallender. Min kallender som jag har designat själv, som är i perfekt storlek, som har veckodagarna i schemat både på svenska och franska, som är fylld av roliga teckningar och några texter som jag har skrivit när jag inte hade nåt bättre för mig och sen hade jag några tidningsartiklar i den som jag tyckte var roliga. Man kan få reda på nästan allt om mig om man läser den, konstigt nog.
Och idag var den borta. Den var varken i väskan eller skåpet eller på mitt skrivbord och jag förstod inte VART den hade tagit vägen. Jag tänkte att jag kanske hade tappat den, kanske nånstans i skolan eller på den skolan där jag läser franska.
När jag kom hem så försökte jag tänka bort det, tänka att jag hittar väll den, annars får jag väll skaffa en ny....
Men åh, jag har aldrig kännt en sån saknad efter något materiellt som idag (borstett från elefanten då) . Hur roligt nånting än var så hade man den där värken och saknaden i bröstet. Ni vet: Man suckar sådär så fort man tänker på det och känner hur det gör ont i en innombords, ingenting tycks göra en glad.
Men sen när jag gick upp till mitt rum för att lägga tillbaka min kjol i garderoben så blickade jag ner lite snabbt mot hörnet av garderoben och såg en Åhléns påse och plöttsligt kom jag ihåg: Jag hade ju lagt den där eftersom den inte fick platts i min kånkenväska som var fylld av koftor. Jag öppnade påsen och där låg den!! Jag hoppade av lycka och åh, jag har nästan aldrig varit så lycklig över något materiellt som då.
Som om jag hade hittat min lilla ludna elefant tillslut, hel och ren och fortfarande lika luden.
Att jag aldrig lär mig..

Hur glad man är så blir man alltid lika depp av denhär låten: Kate Nash – Nicest Thing
Så fin och så himla sorglig. Den är liksom så klarspråkig i texten, jag har nog aldrig hört nåt liknande.

Alfons och leken som försvann

Jag var så glad över nånting! Jag log för mig själv och tänkte "dethär ska jag skriva om!" men det bara försvann och nu letar jag efter det men hittar det inte, det kanske kommer tillbaka senare, det hoppas jag iallafall.

Det händer ofta-att saker bara försvinner. Allt är jätte kul och jätte bra och man är sprudlande glad och sen bara *poff* så är det borta och man står där tom och tänker ".....vart tog den vägen....?"

Precis som i boken "Alfons Åberg och leken som försvann". Han leker och är mitt uppe i allt och sen bara är den borta, bara sådär. Alla rum är vita och tomma och han öppnar en dörr och ser om den är där, men det var den inte. Han letar och letar. Men tillslut när minns anar det hittar han sin katt som leker med ett snöre och sen är allt roligt igen!

Lite fånigt kanske men man behöver ju inte bara känna igen sig i vuxenhistorier.


Daustralien

Asså det här med blogg är lite svårt. Antingen så har man något att skriva om men man orkar inte upprepa allt man vill få ut som man har tänkt på hela dagen. Eller så vill man så gärna skriva nånting fint, en tankeställare eller nån knasig fundering, men det finns ingen där.
Jag önskar att jag hade något att komma med, men det har jag inte. Dagarna flyter på som vanligt och jag har inte sett en enda lustig människa....
Eller jo föresten! När jag gick på promenaden då jag såg ankorna så såg jag en kille som gick med sin cykel och rökte pipa, jag såg honom i skogen när jag gick där. Lite fint ändå, pipor.
Man skulle ha en blogg som facehunter.blogspot.com fast med både konstiga människor och saker. Vore inte det kul? En sida med bilder på konstiga/fina saker man har sett på stan eller nåt. Det vore kul!
Isåfall skulle jag ta kort på ett par myggjägare som hänger i ett träd vid rydskogen, de är lite kul!


Kom kom atombomb, om vi nångång nånsin blir som domDen här bilden blev den bästa av de jag tagit på fotokursen, inte för att jag själv tyckte att det var min bästa dock utan för att jag vet att det är vad alla andra skulle tycka, och det tyckte dom.

Söndag.

Söndagar brukar vara mina tid-för-mig-själv-dagar, och det är så jag vill ha det. Så jag gick på en lång promenad, från att det var ljust till att det blev mörkt. När jag gick vid lägenheterna i ryd såg jag nånting litet gå längre bort, jag antog att det var två duvor kanske. Men sen när jag kom närmare såg jag att det var två ankor, haha! Mitt i Ryd. Vad gjorde dom där? De var jätte söta, en kill-and och en tjej-and. Såg ut som om de gick på promenad.
De kanske har varit människor i sitt tidigare liv och flög tillbaka dit där de gick långa söndagspromenader, precis som jag.

täcken

Alltså Urban Outfitters.. <3 <3 <3
Fan vad fina!:

FINA!
http://www.urbanoutfitters.co.uk/gifts+home/bedding/icat/textiles/&bklist=icat,5,shop,home,homecategories,textiles?cm_mmc=social-_-fb-_-product-_-110111Bedding


hejshopps

Jag har tänkt på ännu en grej: Självförtroende är rätt lätt när det gäller utseende. Det har det varit för mig iallafall. Så länge man vet hur man ska klä sig och hur man ska sminka sig så kan man få himmlans bra självförtroende när det gäller ens yttre.
Men att gilla sig själv innuti är svårt. Så SJUUUKT svårt, really. Jag är allt för konstig, allt för tråkig och jag fattar inte vad nån av mina vänner ser hos mig och jag skulle aldrig förstå mig på den människa som påstod sig älska mig. Aldrig. Det är rätt jobbigt att alltid se sig så underlägsen och alltid tänka "nej jag ska sluta va så jobbig och tråkig nu".
Jag undrar ifall någon känner likadant.. Typ sånna som är sådär som är ledartyper, tänker dom "Men hur kan man INTE tycka att jag är rolig? Och jag är ju så mycket coolare än alla andra och alla vill va med mig och älskar mig och jag är inte jobbig för 5 öre"
hömhöm.. De människorna kommer jag aldrig förstå mig på isåfall.


Till mitt försvar

Till mitt försvar vill jag bara säga att texten är något jag skrev, bara sådär, utan att knappt läsa igenom det. Jag kan bättre.
Ville bara säga det till alla som tänker "fan va dåligt" bara för att det är nåt novell liknade skit. Haha. Nej. Nu ska jag sluta be om ursäkt (som en viss person göra hela tiden haha! *host host*) och sluta skriva massa barnsligt crap och göra nåt vettigt istället.
Eller jag ska iallafall försöka. 

Laban

Jag önskar att jag hade en katt. Han skulle vara svart, antingen hel svart eller kanske en med vit mage och tassar. Vi skulle bo i en lägenhet i Göteborg och en regnig oktober skulle jag ta spårvagnen till ett ställe där jag hade läst att man kunde köpa kattungar, svarta. Väl framme skulle jag höra katternas små pipanden redan vid dörren där jag skakade av mitt paraply, tog av mig skorna och gick in på strumporna på trägolvet för att se dem. Där skulle de krypa omkring i en valphage, 5 små svarta kattungar.

Alla kröp utom en, han satt och tittade ut genom fönstret på fåglarna.Plötsligt lyfte någon upp honom, han blev rädd och satte klorna i ärmen på människan med den röda jackan som lyfte upp honom och försökte se vem det var. Hans hjärta slog fort av skräck. Men så fort han såg flickan med den röda luvan, svarta luggen, de röda läpparna och de blåa ögonen så kände han sig lugn. Det fanns en trygghet i de där ögonen och tillslut fällde han in klorna och hängde där i främlingens händer och de tittade på varandra. ”Den här vill jag ha” sa hon med ett leende och en timme senare satt han i en katt bur i knät på tjejen som just hade köpt honom. Han lyssnade till regnet som slog mot rutan i spårvagnen och tittade försiktigt ut och försökte se vad som hände eller vart han var någonstans. Han hörde ett pling och plötsligt lyftes korgen och han kunde se att ägaren gick ut. Han blev blöt om nosen och gick längre in i buren för att slippa bli blöt.

När de kom hem öppnade hon buren. Han gick försiktigt ut och efter att ha gått några steg vågade hon klappa honom och hon sa ”Jag ska kalla dig Laban och det här är ditt och mitt hem, jag hoppas att du ska trivas”

 

Laban är folkskygg och när det kommer främmande folk brukar han hoppa upp på hyllan, där brukar ingen se honom utom Louise, hon brukar titta upp och le mot honom men hon lyfter inte ner honom. Han får ta sin egen tid innan han vågar sig fram. Han önskar att han någon dag tog modet till sig och hoppade ner från hyllan. Han tycker bäst om när gästerna har gått, då hoppar han ner och sätter sig i Louises knä. De lyssnar på Mando Diao och det är just då som de båda trivs bäst. När det bara är de två och de lyssnar Mando Diao eller Håkan Hellström.
konstnärssjälar<3

Idag när jag var på espressohouse i norrköping såg jag en kille med glasögon som såg djupt koncentrerad ut på vad han ritade i sitt skissblock med en såndär smal tuschpenna.
Och han hade en espressokopp bredvid. Så konstnärlig så det är inte sant!
Jag dog lite grann <3

[fotot är en bild jag tog för mycket länge sedan...]

Ja vem skulle säga nej till en norrköpings-kille?

Jag har märkt att om man andas in med munnen vid köttdisken i en mataffär så bränns det i halsen efter ett tag. Jag har provat i sammanlagt 4 mataffärer, alltså borde det vara så i nästan alla. Lite små äckligt sådär.

För några dagar sen såg jag en kille som gick ut från arbetsförmedlingen med ett stort leende på läpparna. Man såg att det var ett sånt där så-lycklig-att-jag-inte-kan-sluta-le-leende. Fint.

Sonja och jag pratade idag om sånnadär "rökning dödar" symboler som också är nån liknade variant på alkoholreklamer. Då sa Sonja "Tänk om man skulle ha det på knivar också: "Knivar dödar" " Haha!

Har ni tänkt på att nästan alla snygga killar bor i göteborg eller norrköping?

..och jag vill väldigt gärna åka skridskor nu!Klubbland, folk säger att allt är för konsten, inget för berömmelsenScannern suger ju.

jag skulle gå under jorden

Gustaf Norén: "Det är mycket möjligt att Give Me Fire blir vårat sista album"


Första inlägget 2011

De första sekunderna i Louises 2011 såg ut såhär: Jag sprang för att ta på mig skorna för att gå ut på camis balkong och se på fyrverkerierna, men jag halkade och fick en stor sticka i foten vilket gjorde så himla ont och mina strumpbyxor gick sönder. Sen gick jag ut och vi pussades och kramades och såg på fyrverkerier. Jag stod i kanten och det regnade på mig.
Morgonen efter så gick jag och Néa till bussen ganska tidigt för vi ville komma hem och sova i våra egna sängar. Men vi tog fel på dag och tid och det visade sig att bussen inte skulle komma för ens om 50 minuter, så vi satt där i blåst och kyla och väntade.
Men här hemma är allt bra iallafall och jag är väldigt possitiv över allt dåligt som det här nya året har börjat med!  För jag tror på nån slags karma... Ger man dåligt får man dåligt tillbaks och tvärt om.
Får man nåt dåligt så får man nåt bra sen så att det liksom "jämnar ut sig".
Så nu ska jag bara vänta på att det där bra ska komma!

RSS 2.0