Dagen idag.

Idag har jag haft en ganska så hemma-fru-dag känner jag. Eller någonting i den stilen iallafall.
Jag har bakat kladdkaksmuffins och en karameliserad persiko-kaka (det ni!). Persiko kakan var blev så himla god men också så himla mäktig...Nåja! Min familj uppskattade den, specielt mamma som slapp baka.
Sen har jag rensat min bokhylla. Det ser något bättre ut nu. Det är liksom såhär: Övre delen av hyllan är fin, resten av hyllan är fylld med skor och lite gosedjur och student-saker.. Vet inte vad jag ska göra av detta... Jag får lösa det någon gång i framtiden..

Sen har jag fått en fundering: Jag kanske ska börja skriva dagbok igen. Inte varje dag alltså, men när jag känner för det. Det kan vara rätt nice att skriva av sig ibland. Det måste vara en bok som är tillräckligt ful för att skriva onödigheter i, men tillräckligt fin för att uppskattas. Jag får se om jag hittar någon sådan..haha.

Sen så vill jag köpa massa saker! Diadem och byxor (sånna med veck som går till ankeln) känns väldigt viktigt just nu. Speciellt nu när jag har tittat i min fina audrey hepburn bok. Ikväll ska jag se en film med henne vars svenska titel är Prinsessa på vift (kommer inte ihåg orginaltiteln men den är inte alls lik den svenska iallafall). Den har fått flera oscars nomineringar så jag hoppas att den är bra, men det är den nog.

Och nu ska jag sluta detta röriga inlägg för jag har ont i huvet. Hej svej.Min bokhylla so far. Känner att det visar rätt så mycket av mig och det jag vill få med (Förutom twilight böckerna! ..men vad gör man..jag älskade ju dom när jag var 13, innan de blev "coola")

Audrey

Det finns en Audrey Hepburn bok som jag har villjat ha länge, men aldrig köpt. Det är en bok med mest bilder men det gör inget, jag tror den skulle vara inspirerande och fin och allmänt kul att ha, hon är ju trotts allt min favorit och stilförebild.
Men nu. NU. Så är det rea på den på bokrean! (som börjar den 22:e februari). Och det är rea på en film med henne som jag också har villjat se, Prinsessa på Vifft, som dessutom är hennes debutfilm (eller det tror jag att jag läst nånstans iallafall...).
Jag tycker bokrea är så mysigt. Köpa massvis med inbundna böcker med glansiga sidor.
Man ser vad för typ av människa det är beroende på vad den köper för böcker (så länge den inte köper några alls). I min bokhylla är det mest fakta böcker, haruki murakami, mode-böcker och biografier.
För övrigt så har jag tänkt köpa två konst böcker; en med Klimt och en med Dali (eller kanske monet...eller båda två, de kostar bara 30kr/st). Och sen en bok om Marie Antoinette och hennes förhållande med den svenska soldaten Axel von Fersen, den kanske är intressant. Sen kanske jag köper nån bok med bilder på fiskar, det var ju ett tag sen jag målade någon fisk, jag saknar det lite..

Men åh. Det är så långt kvar tills den 22:e och jag vill ha audrey hepburn boken... Nu!Badkläder...

Det roligaste man kan göra när man absolut inte har något att göra på datorn är att leta kläder på nätet.
Jag kom på att min absolut bästa bikini kommer vara för liten i år... Så jag försöker hitta en ny. Den måste vara bekväm, sofistikerad och inte sådär liten så man känner sig blottad. Sen så får den heller inte vara en trekantsbikini. Den ska vara i 50-tals stuk.
Tyvärr så har jag inte hittat så många eftersom vårkläderna kommer inte ut för ens i mars. Och då borde ju sommar kläderna inte komma för ens i april...
Nåja, jag hittade iallafall några fina från topshop. Om ni vet någon annan bra sida/ affär som säljer bra bikinis/baddräkter kan ni ju säga till!

Här är tre från topshop:

Inte riktigt mina färger egentligen men den var lite kul iallafall!


Älskar tyget och modellen! ..men inte på underdelen...hm.


Denna leder hittills. Även om den är lite tråkig (fast den finns också i rött).

Sen hittade jag en rolig baddräkt på asos! Men den är på tok för dyr (SÅ ofta badar jag inte...liksom). Men här är en länk till den (för det gick inte att spara bilden)--> http://www.asos.com/Seafolly/Seafolly-Polka-Dot-Boy-Leg-Swim-Suit/Prod/pgeproduct.aspx?iid=2022165&cid=2238&sh=0&pge=0&pgesize=200&sort=-1&clr=Denim#ctl00_ContentMainPage_mainImage4
Den var rätt fin i modellen, lite lite tråkig kanske men den ser bekväm ut. Sen så vet jag inte om jag vågar ha en baddräkt... Speciellt inte med tanke på att alla kommer tycka att jag ser ut som en tant! haha (eftersom jag inte visar 90% av brösten och rumpan som de andra..).
Men som sagt: Är det någon som vet en affär/sida som har fina badkläder?

1971-1989

Förra veckan på min praktik satt jag mest och gjorde diabilder till CD. Det var en stor flyttkartong med 34 magasin och 3185 bilder.
Bilderna sträckte sig från 1971-1989. De första bilderna var på några barn. Några jular, några sommrar, några resor. Sedan blev det ännu fler resor. Barnen växte upp. De är tre pojkar; en blond (yngst?), en brunhårig med lite beatles aktig frisyr och en kille med 70-tals glasögon och ett stort leende.
Vid mitten av 70-talet blir det ett stort hopp fram till början av 80-talet. Barnen är ännu lite äldre. Den yngsta tar studenten, de andra tar examen på universitetet. Killen med glasögon är den man får följa mest. Efter examen så träffar han en blond tjej med ett stort leende och glasögon, precis som han själv. Hon ser ut som en typisk nörd från 80-talet. De reser massor. Det är nog killen i galsögon som fotograferar för de flesta bilder är på henne.
De gör verkligen allt tillsammans.
Några år senare reser de till fjällen och tältar och badar i sjöar och tar bilder på fina utsikter. När de är på toppen av det finaste berget en solig dag ser jag en bild där det är två händer, knutna i varandra, med förlovningsringar. Allt jag tänkte va "Ja det var väll på tiden!". De ser så lyckliga ut och hon är lite chokad, men glad. Några år senare blir det bröllops bilder och brorsan i beatles frissyren har fått en bebis.
Det sista magasinet är på deras bröllops resa till afrika och sedan deras nya bostad (i sverige) tillsammans med en jätte gullig kanin som ser ut som en hare!

Och sen var det slut. 3185 bilder som jag har scannat. Man sätter dit bilden, trycker på grön knapp, ser bilden i datorn, trycker på grön knapp, sätter i nästa bild.....och så håller man på så. Men jag är snabb och produktiv så detta gjorde jag på 5 dagar (plus massa annat såklart).

Igår så kom han och skulle hämta sina cd skivor och dia-bilder. Jag tänkte att jag måste få se hur han ser ut idag. så när anders kom och skulle bära upp allt så insisterade jag på att hjälpa till. Vi gick upp för trappan, jag tog asken med cd skivorna och anders kartongen med bilderna. Det första jag såg när vi kom upp var han.
Han såg precis ut som förut fast annan frisyr och modernare glasögon. Och naturligtvis hade han ett stort leende och jag log ett stort leende tillbaks. Han sa något med mörk röst men jag lyssnade inte bara tittade. Han hade ett nördigt sätt att röra sig på, om ni förstår hur jag menar. Jag kunde inte sluta lé och gav honom hans CD skivor. Sen gick jag tillbaka för jag ville inte skämma ut mig. Men åh, det kändes så lusitgt. Som att se en kändis.

Jag kände mig som han i Amelie from montmartre som följer den där människan i fotoautomaterna när han Äntligen träffar honom.


RSS 2.0